Leden
FotoNaam, Studie/WerkBio
1 AnneAnne Aarssen"Anne Anne Anne studeerde dit jaar in Tokyo en ze heeft het er zo te zien erg naar haar zin gehad met haar studie en haar yosakoi team Odori Samurai! Haar Japans was al perfect en haar dans skills zijn ook zeker niet de minste, we zijn blij dat ze weer terug is! Anne is echt geweldig als senpai en komt je meteen helpen. Of het nou om Japans, yosakoi, linguテッstiek, of een boek aanrader gaat: zij is de persoon die je moet hebben! Oh, en haar lach is erg aanstekelijk, met haar in de buurt word je meteen vrolijk! En als je haar echt goed kent, kan het soms zijn dat ze heel erg gevat reageert en juist dat onverwachte maakt het des te leuker! Ik kan in elk geval niet wachten om weer samen met haar te dansen en naar een nomikai (borrel) te gaan!

- Door Marije"
2 Florence
Florence Stieber
~ Floortje

"Floortje is een absolute schat van een meid en misschien wel het zachtaardigste lid van ons team. Je zult haar zelden in een slecht humeur tegenkomen. Integendeel, overal waar ze komt brengt ze haar positieve energie mee en dit straalt ze naar iedereen uit! Soms kan ze een beetje warhoofdig zijn, maar als ze zich ergens voor inzet dan geeft Floor altijd 120%. Naast haar liefde voor yosakoi heeft ze te veel passies om op te noemen: gamen, bakken, kimono・€・s, concerten, genieten van de natuur, luisteren naar onweer, sterrenkijken en ga zo maar door. Ze is gek op dieren en heeft een speciaal plekje in haar hart voor alles wat flappert: vogels, vleermuizen en niet te vergeten draken! Deze tekent ze vaak, want Floor is ook nog eens ontzettend creatief. Ze ontwerpt bijvoorbeeld de geweldigste buttons, waar wij allemaal enorm van fan zijn. Kortom, van Floortje kun je alleen maar houden!

- Door Gydo
"
3 - Charlotte
Charlotte Lamping
"Charlotte is een vrolijke, leuke meid die wij voor het eerst leerden kennen bij een optreden op een animeconventie. Zij heeft een sterk en volwassen karakter en is zeker niet op haar mond gevallen, maar daar is helemaal niks verkeerds aan! Ze is namelijk ook een super lieve teamgenoot die goed weet hoe ze de sfeer positief kan houden. Zij komt dan misschien niet, net zoals het merendeel van de groep, van een van de Aziテォ gerelateerde studies in Leiden, maar zij heeft zeker ook interesse in Japan. Als je haar beter leert kennen, kom je erachter dat zij ook veel interesse heeft in goede series (met grote fandoms). Dus als je daar ook van houdt, heb je aan Charlotte een heel goede gesprekspartner! Al met al is Charlotte een superleuke teamgenoot!

- Door Kylie"
3 Hannah
Hannah Jansen
~ Happa

"Hannah, oh jeetje, Hannah. En dat bedoel ik goed! Kan ook niet anders eigenlijk, want ik denk niet dat er iemand in Raiden zit die deze explosie aan blaadjes niet geweldig vindt. Want ze テャs geweldig, en dat weet ze. Hannah is een ambitieuze en zeer bubbelige jonge vrouw en probeert altijd iedereen een leuke tijd te bezorgen. Wil je dansen? Hannah staat klaar! Trek in thee met chocolade? Hannah zit er al. Problemen? Hannah will help. Ook al is ze officieel geen autoriteit meer in Raiden, ze blijft voor veel mensen een aanspreekpunt. Wat niet meer dan logisch is, want ze is altijd aanwezig met een glimlach op haar gezicht! Wil je Hannah leren kennen? Vraag dan eens naar haar Neko Atsume poezels, welk Marina and the Diamonds lied ze fantastisch vindt, of waarom ze zichzelf als Hufflepuff ziet. Heel beleefd, ontzettend lief, en met een fles wijn dolgelukkig: dat is nou Hannah!

- Door Sabine"
3 - Jos
Jos Schouwstra
~ Yossha
"Jos is voormalig fukubuchou en dol op yosakoi. Het is maar zo een vermoeden dat ze er elke dag wel aan denkt. Ze is vaak bij trainingen te vinden en altijd wel bereid anderen te helpen bij jishu. Hoewel Jos optreden voor een publiek altijd de kriebels geeft, geeft ze wel altijd haar 200% wanneer ze meedoet. Ze kent veel dansjes en doet en leert die met plezier. De energie die vrij komt als ze bezig is, daarom ook altijd zeer aanwezig en aanstekelijk. Naast dansen houdt ze ook wel van een goed boek en luistert ze erg graag naar muziek (vraag haar over Mizuki Nana, vindt ze leuk). Als ze niet druk bezig is met haar werk of yosakoi, is ze student richting afstuderen. Ik wens je daarvoor ook veel succes Jos.

- Door Regillio"
3 Marije
Marije Bakker
~ Chouchou

"Als ze een doel voor ogen heeft, dan gaat Marije er echt 100% voor. Het is dan ook zelden dat ze haar doelen niet bereikt! Soms zie je haar dan flink stralen, en weet je gelijk dat ze zojuist iets heeft gedaan waar ze trots op is en trots op mag zijn. Dat geldt dus ook voor yosakoi: is er een optreden op komst, dan is ze er zeker bij om zich voor te bereiden tot alle puntjes op de i gezet zijn. Toch mag je haar dan graag even storen om vragen te stellen, want behulpzaam zijn kan ze zeker. Oh, en vergeet niet om een plekje naast haar te roven tijdens een nomikai, want dat belooft een gezellige avond 🙂

- Door Julian"
3 - Regillio
Regillio Starke
~ Reggie

"Reggie is een gezellige, enthousiaste, lieve jongen. Ondanks dat hij het druk heeft, zoekt hij zijn grenzen op en doet hij altijd energiek en vol mee tijdens de trainingen. Na afloop is hij zelfs niet te stoppen en laat hij al zijn fangirls wild gaan om zijn dansmoves op oude hits. Ook tijdens optredens is hij niet te missen: hij zwaait dan passievol de Raiden vlag awesome en krachtig op de muziek heen en weer. Maar zelfs als hij alleen danst, is het moeilijk om je ogen van hem af te houden, als je ziet hoe hij geniet van yosakoi. Zijn passie ligt niet alleen hier: gamen, anime kijken en zingen zijn activiteiten die hij ook graag doet. Zingen doet hij niet alleen thuis, maar ook op conventies zingt hij ook de sterren van de hemel met zijn vrienden. Ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van deze toffe gozer.

- Door Tina"
3 - Tina
Tina Dermois
~ Tako


"Na een jaar te hebben gestudeerd in Sendai (Japan), is Tina weer terug in Nederland om ons team te versterken. Tina is een hele fanatieke meid. Altijd de lat wat hoger leggen tijdens het dansen om zo steeds beter te worden in yosakoi. Voor de nieuwe leden is ze lief en heeft ze het grootste geduld wanneer ze iets uitlegt. Haar passie in het leven is manga, dus een gespreksonderwerp vinden bij Tina is niet moeilijk. Haar droombaan is dan ook vertaler van manga worden. Creativiteit is iets waar ze veel van houdt. Ze gaat regelmatig naar musea om te genieten van de kunst die daar hangt (als het maar geen abstracte kunst is). Tina is iemand waar je heel veel mee kunt lachen en die het hele team aanmoedigt tijdens het dansen (Nyaa~!). Gelukkig is ze weer terug bij ons team en mogen we van haar aanwezigheid genieten!

- Door Jos"
4 - Iris
Iris Remans

"Deze dame met prachtig haar, wat sommigen uit het team haar maar al te graag vertellen, is nog leuker dan dat ze eruit ziet. Je ziet Iris bijna altijd rondlopen met een glimlach en ook tijdens een zware Soran Bushi verdwijnt deze niet van haar gezicht. Tijdens trainingen doet ze altijd enthousiast mee en staat ze ook altijd klaar om je te helpen. Verder moet je als je haar tegen komt ook vooral een praatje met haar maken, want of je nou wilt weten welke Zelda game beter is, welk biologisch brood het lekkerst is of waarom je echt niet via die route die je in Flikken Maastricht ziet op een locatie kunt komen, het wordt vast een leuk gesprek.

- Door Veronique"
4 - Linda
Linda van Kreij
~ Pinda
"Linda (beter bekend als Pinda) is de hipste persoon van Raiden. Met haar goede humeur en vrolijke lach verlicht ze elke kamer met haar aanwezigheid. Bovendien haalt ze het gehalte Koreaans in Raiden goed omhoog, dit aangezien Linda een van de weinige leden is die Koreaans studeren binnen Raiden. Ze zal dan ook altijd klaarstaan als je met haar wil kletsen over K-pop (met name Super Junior) en ze vertelt je ook met alle liefde over haar ・€・mannen・€・. Ik weet ook zeker dat Linda een goede buchou zal zijn dit jaar en dat ze nog lang voor leuke momenten zal zorgen binnen Raiden.

- Door Sharitha

"
5 Jacqueline
Jacqueline Homs

"Nadat ze Bedrijfseconomie heeft gestudeerd, heeft Jacqueline echt haar draai gevonden in Leiden. Ze danst altijd fanatiek mee en is daarnaast ook nog erg toegewijd aan haar studie. Dit heeft haar dan ook een plekje in Nagasaki opgeleverd, waar ze ongeveer vijf maanden gaat studeren. Ondanks dat dit natuurlijk geweldig leuk is, gaan we haar erg missen hier binnen Raiden. Zeker aangezien ze naast al het dansen en de lol dit jaar ook nog een belangrijke rol binnen de penningdivisie op zich heeft genomen. Het is altijd super leuk om met haar te trainen en ook buiten de trainingen zullen we haar gezelligheid missen. Gelukkig is ze snel weer bij ons terug en kunnen we nog lang samen dansen!

- Door Lotte"
5 - Lotte
Lotte Steijaert
~ LEDje
"Onze Lotte (Lutti/Ludwig/enzovoorts) is een meid met een echt hart voor haar precious team. Als vers hoofd van de ishoubu (kledingdivisie) en lid van renshuu en EHBO doet ze haar best, en bij trainingen is zij ook met enthousiasme aanwezig. Daarnaast kan je haar vaak genoeg horen praten over een van haar favoriete personages (Kilua, Oikawa, Levi) met een passie die weinigen kunnen overtreffen. Ze is altijd in voor een random liedje uit een Disneyfilm en/of een marathon. Ook nadat ze het eerste jaar helaas niet meteen haalde, heeft ze niet stilgezeten, en heeft de studenten van Leiden van McDonalds-voedsel voorzien. Nu is ze terug en beter dan ooit! Kortom, Lotte is gewoon heel gezellig en vriendelijk, en daarmee een aanwinst voor het team.

- Door Sebastiaan"
5 - Merijn
Merijn ter Haar
~ Merry


"Merijn is de keuken tovenaar. Wat je ook wilt eten, hij kan het voor elkaar toveren! Van Grieks tot Thais, voor alle smaken wat. Merijn is naast zijn toverkunsten ook een hele leuke jongen om mee om te gaan. Gezellig kletsen tijdens de training (pauzes) of gewoon na de training blijven hangen. Buiten het feit dat hij gezellig is, kan hij natuurlijk ook erg goed dansen! Strak in vorm en in de maat. Dit jaar is hij nu ook nog eens met Japanstudies begonnen, dus bovenop zijn Chinese kennis kan hij nu ook heel wat vertellen over Japan. Een echte Oost-Aziテォ specialist.

- Door Jacqueline"
5 - Michael
Michael Paulussen

"Michael is een super actieve godaime die er bijna elke training wel is. Al was alleen trainen niet genoeg, nee nee, onze Michael is dit jaar ook nog eens (een geweldig ambitieus) aori (MC) hoofd en hij heeft al veel plannen voor deze divisie. Al schreeuwend is hij onze rots in de branding wat ritme betreft. Maar niet al zijn liefde gaat naar Raiden, ook D.C. en games hebben een plekje in zijn hart. Een Joker impersonatie als geen ander en onverslaanbaar in Pokテゥmon zijn maar een paar voorbeelden uit zijn volle arsenaal van skills. Net als andere leden is Michael een onmisbaar deel geworden van ons geliefde team. Dus mijn tip: spreek deze gezellige vent vooral aan! Hij bijt niet, hij schreeuwt alleen.

- Door Puck"
5 Phoebe
Phoebe de Nooijer
~ Pieper


"Dit is onze lieve Pieper de aardappel, een naam die ze bepaald niet heeft gekregen omdat ze een couch potato zou zijn. Niet alleen danst ze actief mee met yosakoi, ze doet ook nog eens aan kickboxen. Ze lijkt misschien schattig en onschuldig op het eerste gezicht, maar wacht maar tot je haar ・€・What・€・s Up People・€・van Maximum the Hormone hoort grunten! Ik zal het nooit vergeten; wat een prachtig moment (okテゥ, stiekem is ze nog steeds best schattig soms :P). En dan is er nog haar geweldige humor. Haar hoofd is als een bodemloze moppendoos, op alles heeft ze wel een geniale opmerking. Pieper, wat zouden we toch zonder jouw geweldige perviness moeten? (heart emoticon)

- Door Merijn"
5 - Sebastiaan
Sebastiaan Kamp
~ Sebbychan


"Men kent hem onder vele verschillende namen: Sebby, Debbu, Seppuku-chan, OV-fiets etc. Wat we zekerder weten dan zijn naam, is dat Sebastiaan veel van lezen houdt. Zijn kennis van de Japanse taal strekt tot voorbij de horizon, waarbij sommige senpai raar staan te kijken als hij ze verbetert. Door al dit lezen en kennis vergaren is het Sebbu gelukt om dit jaar naar Nagasaki te mogen gaan. Ook is hij dit jaar begonnen als penningmeester van Raiden en net als met het dansen laat hij zich van zijn beste kant zien. Sebas-chan is altijd enthousiast met het dansen en het is leuk om met hem te praten over de gekste dingen. Ondanks dat hij geen kamer heeft in Leiden en dus bijna iedere dag heen en weer moet reizen, komt hij bij bijna alle trainingen, ook in de avond! Spreek hem eens aan tijdens een training, hij is altijd gezellig!

- Door Michael"
5 - Tommey
Tommey Theunissen
~ Kacchan


"Agent T, Kacchan, T-Tan・€ヲ Aan bijnamen heeft deze dude zeker niet te weinig! De eerste indruk die veel mensen van Tomtom hebben buiten de trainingen om, is dat hij behoorlijk laid back en chill is. Daar hebben ze zeker gelijk in, maar je zal snel genoeg merken dat hij ook enorm veel aanstekende energie kan hebben: wat natuurlijk super gezellig is! Tomato is altijd wel in voor wat gamen of praten over K-hiphop, aangezien hij stiekem een beetje een Koreanistje is diep van binnen (shhht, niet verder vertellen hoor!). Wat er verder nog te vertellen valt over Tomaru, is dat hij een enorm aardige en lieve gast is waar je zeker weten vrienden mee wilt zijn. Hij wordt zeer gewaardeerd binnen Raiden, zowel als member en als vriend!

- Door Meike"
6 - Floor W
Floor Wieringa


"Go with the flow~ Ja, de eerste keer dat ik Flow zag deed ze haar bijnaam eer aan en gaf ze een rustige en kalme indruk. Ze is soms misschien wat stil, maar ze is erg gefocust tijdens de trainingen en zet zich vol in voor Raiden. Ook buiten yosakoi om is ze altijd op zoek naar sportieve en avontuurlijke uitdagingen. Verder kan ze de ikemen van Arashi niet weerstaan (maar laten we even eerlijk zijn, wie kan dit wel?). Naast deze knappe jongens heeft ze ook een fascinatie voor katten en J-drama・€・s. Kortom, deze leuke sportieve meid is zeker een aanwinst voor het team!

- Door Marleen"
6 - Iris
Iris Dijkstra


"De eerste keer dat ik wat praatte met Iris was tijdens een nomikai, waar ze een trui van me leende omdat ze het vaak wat fris vond volgens mij. Tegenwoordig herken ik haar aan het leuke mutsje dat ze draagt en ook haar fabuleuze gekleurde haar. Iris is een ontzettend enthousiaste danser en doet dit ook absoluut fantastisch. Ze is daarnaast ook gewoon super chill om mee te praten en om aan te spreken: ze komt over als een vrolijk, opgewekt en positief persoon, wat een aanstekelijke werking heeft op je eigen humeur. Verder kan ik me herinneren dat ze wel eens gamede en dat het altijd een goed moment is voor pannenkoeken. Dus mocht je een keer buitenshuis willen eten・€ヲ 😉

- Door Gabriテォlle"