OB/OG
FotoNaamBio
1 MelissaMelissa Costa
~ Meri-sama

Melissa, ook wel bekend als Costa en Meri-sama, is een van de Raiden OGs (old girls) die haar droom heeft kunnen waarmaken: het afreizen naar Japan om een leuke baan en vriend te scoren! Melissa staat bij Raiden bekend om haar geweldige energie en vrolijkheid, wat altijd goed naar voren komt wanneer er een sou-odori (een woord voor algemene yosakoi dansjes die iedereen mee kan doen) gedanst wordt. Zelfs in Japan doet ze fanatiek met deze sou-odori mee, wat haar geliefd maakt bij zowel de lokale yosakoi teams als de Japanse oudjes. Daarnaast is Melissa ook een populaire lerares in de klassen waar ze les geeft. Ook is Melissa helemaal weg van Visual Kei en is ze vaak bij rockconcerten al swingend te vinden.

- Door Nadine
2 EgemenEgemen Sezen
~ Eggie

Eggie! Tsuru! Ikemen! Ook stond hij ooit bekend als de helft van het obscure rap-duo 'Waar is je fiets dan' met Farah. Kortom, ik geloof dat Egemen binnen Raiden het record van de meeste bijnamen heeft. Deze heeft hij dan ook met glans verdiend: sinds hij bij ons team kwam is Raiden alleen maar verbeterd. Van zijn galmende geschreeuw als passievolle aori, tot menig organisatie van activiteiten (waarbij zijn heerlijke raki-tafel zeer memorabel was) tot altijd een warme glimlach bij trainingen en feestjes; Eggie deed het allemaal. En zelfs deze drukte weerhield hem er niet van meertalig af te studeren en een baan te scoren bij een Japans bedrijf. Ook al woont en werkt hij nu sinds 2015 in Fukuoka, een Raiden zonder Ikemen is simpelweg niet voor te stellen. Leer hem dus zeker kennen als je toevallig een reisje door Kyushu maakt!

- Door Melissa
2 NadineNadine
~ Nootje
Nadine a.k.a. Nootje is een zeer enthousiaste persoon als het over yosakoi gaat, en dat is goed te begrijpen! Nadat ze in Japan yosakoi had gedaan, bracht ze de kiai (schreeuwkracht) met zich mee naar Raiden. Niet alleen tijdens de optredens, maar ook bij de trainingen is ze altijd vol energie, waardoor de mensen in haar omgeving ook energiek van worden. Haar gezicht is onmiskenbaar bij nomikai’s, aangezien ze onze bron is voor nootjes. Ook al zit ze nu in Japan, de legende van Nootje zal altijd blijven in het team. Als je haar niet goed genoeg kent, vraag dan maar eens aan je senpai wat er gebeurt als je "Hallo" omdraait.

- Door Egemen
2 - Charissa
"Charissa Korebrits
~ Char

"Wie is dat, die daar in de verte aan het brullen is?! Het is onze eigen Charzilla!!! Deze mede-・€・Onidaime・€・ loopt er altijd super fancy bij en heeft op conventies altijd de meest awesome cosplay! Het gerucht gaat zelfs rond dat ze een Sailor Moon beha heeft, maar vooralsnog moet dit bevestigd worden・€ヲ
Ook op feestjes is Char niet te missen! Met haar energieke aanwezigheid en epische opmerkingen zorgt ze er altijd voor dat iedereen op de grond ligt van het lachen (tip: mocht je in de gelegenheid komen dan moet je zeker vragen naar haar verhaal over Brock en zijn pokテゥballen).
Hopelijk zal deze leadzangeres van Koi Pendant ons nog flink wat jaren verblijden met haar aanwezigheid en geweldige verhalen!

- Door Farah"
3 JulianJulian van den Busken
~ Pasta
Julian staat bij Raiden ook wel bekend onder de (niet zo) subtiele bijnaam Pasta (of Tiramisu). Dit omdat hij Raiden’s enige Italiaanse lid is. En aangezien hij momenteel in Italië studeert, is hij een zeldzaam lid dat alleen af en toe gespot kan worden als hij weer eens naar Nederland komt. Maar als hij dan komt, neemt hij altijd even de tijd om bij Raiden langs te komen, wat wij natuurlijk erg op prijs stellen! Iedereen houdt van Julian, en het is altijd gezellig als hij er is, dus schroom niet om met hem te praten als hij weer eens langskomt!

- Door Anne
3 - SabineSabine Jacobs
~ Sacchan
Sabine lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje stil, maar zodra je haar beter leert kennen weet je wel beter! Met Sabine erbij is het altijd gezellig, en ze weet waarschijnlijk meer over jouw favoriete serie, manga of boek dan jij zelf doet, dus genoeg om uren samen over te kletsen. Je kan het met Sabine dus over veel meer dingen hebben dan yosakoi, hoewel ze ook daar meer dan genoeg van af weet. En pas op als ze toch weer stil lijkt te worden, want wie weet heeft ze haar fotocamera gepakt en probeert ze op dat moment wel een rare foto van je te maken!

- Door Charlotte
1 - Ilse
Ilse van der Pol
"I-L-S-E! Vanaf het begin al bij Raiden, altijd vol energie en enthousiasme: ILSE! Ze zet zich altijd voor de volle 100% in om van Raiden het beste team te maken! Echt waar, ze is een geweldige danseres, schreeuwt vol overgave mee, moedigt iedereen aan en wanneer het erop aan komt, dan is er no sugar coating! Daarnaast is ze echt gezellig! Trainingen, optredens, nomikai, events, you name it, Ilse trekt mensen mee in haar vrolijkheid! Ja, ik weet het, een uitroepteken achter bijna elke zin, maar Ilse is nu eenmaal een geweldige teamgenoot. Serieus, wanneer je de kans krijgt, praat of dans met haar! Maar het is altijd: lach met haar!

- Door Silvia"
1 Natascha
Natascha Dames
~ Tas
"・€・Jij hebt ergens last van. Te weinig inzet.・€・ Dames en heren, ik presenteer u Nederlandse pionier in yosakoi en Raiden veteraan, Natascha a.k.a. Tas.. Tas heeft ons mede shodai (eerste generatie) laten zien wat yosakoi nu eigenlijk is: met een glimlach op je gezicht, uit volle borst schreeuwend en energiek dansend het publiek in vervoering brengen. Ondanks haar naam is Tas zeker niet alleen voor de dames, ook de heren kunnen nog veel van haar leren. Tas is vastberaden en zet altijd haar schouders eronder om het hoogst haalbare resultaat te krijgen. Want Tas weet heel goed wat het is dat iemand een goede yosakoi danser maakt. Het gaat om je inzet, je gezichtsuitdrukking en je energie. Tas zal alles op alles zetten om ook van jou een goede danser te maken. Waarom? Omdat ze van Raiden en haar leden houdt, en ook jou het plezier van yosakoi gunt.

- Door Ilse"
1 - Silvia
Silvia Almeida
~ Shirubi
"Ik wil jullie allemaal even voorstellen aan onze enige echte Shi-ru-bi!!! Shirubi is een fanatieke yosakoi danseres die al vanaf het begin bij het team zit. Haar karakter is een beetje te vergelijken met haar kapsel; energiek, veerkrachtig en mysterieus. Shirubi heeft de skills om het dansen heel simpel te laten lijken. Zelfs de zware Soran Bushi dans lijkt zij met gemak van begin tot het einde te kunnen dansen! Door altijd gefocust te trainen en te genieten tijdens het dansen, is zij een zeer inspirerende yosakoi danseres waar iedereen altijd tegen opkijkt.

- Door Natascha"
2 - Farah
Farah Nasri
~ Fugu

"Farah weet altijd de juiste energie in een situatie te stoppen! Of het nu om feestjes, concerten, of een van onze eigen optredens gaat, hij gaat er altijd volledig tegenaan! Naast zijn inzet tijdens trainingen en evenementen, kun je ook altijd op Farah zijn gezelligheid rekenen voor een leuk avondje drinken of gamen (hoewel je bij de laatste wel goed tegen je verlies moet kunnen). Hij is een keiharde doorzetter, enorm ervaren met onze dansstijl en schreeuwtechnieken, en kan daarbovenop ook nog eens geweldig met de vlag omgaan. Tijdens onze optredens is zijn enthousiaste aanwezigheid en aanstekelijke uitbundigheid moeilijk te missen!

- Door Florence"
2 - Gydo
Gydo Ulenreef
~ Schaap
"Gydo is een enthousiaste jongeman, die zich binnen het yosakoi van Zero naar Hero heeft gewerkt. Door de jaren heen heeft hij veel voor ons team gedaan en vorig jaar heeft hij ons zelfs door weer en wind geleid als buchou! Een ware herder voor het team zou je denken, en toch is zijn nickname ・€・Schaap・€・. Waarom hij Schaap genoemd wordt, is iets waar je wellicht achter zult komen tijdens onze trainingen en drinkfeestjes. Ook al is Gydo nu geen buchoumeer, de spirit van ・€・buchou・€・ heeft hem niet verlaten. Tijdens de trainingen is hij vol energie en staat hij altijd paraat om mensen te helpen! Deze energie neemt hij overigens ook altijd mee naar de drinkfeestjes, wat zorgt voor de nodige lol en sfeer! Verder heeft Gydo zelfs nog een creatieve kant: die mooie happi die wij dragen is ook zijn ontwerp. Al met al een veelzijdige jongen!

- Door Charissa"
3 - Kylie
Kylie Heynsbroek
~ Fanchan
"Fan-san lijkt op het eerste gezicht misschien een stil en verlegen meisje, maar ze is gewoon de kat uit de boom aan het kijken・€ヲ leer haar kennen en ontdek hoe enthousiast ze kan zijn over haar passies. Laat je echter niet misleiden door al dat ge-fangirl over Visual Kei bands, want ze werkt ook nog eens hartstikke hard voor haar studie! Haar Japans is dan ook A+ en als je ooit ergens hulp bij nodig hebt kun je gerust bij haar aankloppen. Als je haar nog wil leren kennen moet je snel zijn, want onze fantastische Fan-san vertrekt over niet al te lange tijd voor een heel jaar naar Japan. We gaan je heel erg missen Kylie!!

- Door Hannah"
4 - Sharitha
Sharitha van der Gouw"Als er iemand is waar je mee kunt lachen, dan is dat Sharitha wel. Met het dansen gaat ze los en naast yosakoi heeft ze ook nog vele andere interesses. Ze heeft een passie voor anime en Vocaloid, en kan je er van alles over vertellen. Ze staat daarnaast ook bekend als een geweldige tekenares. Ze maakt de meest prachtige en gedetailleerde tekeningen. Maar dit is nog niet alles, ze is sinds enige tijd ook de viool aan het bespelen. Ze doet veel, maar ze doet het allemaal al te graag. Naar de Raiden feesten komt ze ook al te graag, dus daar kom je haar ook veel tegen. Dat is onze Sharitha.

- Door Iris R"
4 - Veronique
Veronique Jongmans
~ V-chan
"V-chan is een gezellige meid waar je altijd een leuk gesprek mee kunt voeren. Deze gesprekken kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan, variテォrend van gesprekken over schattige kittens tot gesprekken over stokbrood en kruidenboter. Niets is haar te gek! Ze houdt ook wel van een avondje lekker chillen met andere leden van het team. Deze avonden vinden vrijwel altijd plaats in haar kamer en daarom is ze dan ook altijd voorbereid op (onverwachts) bezoek en heeft ze te allen tijde lekker eten in huis (iets dat wij allemaal heel erg appreciテォren!). Verder is ze altijd enthousiast bij het dansen, wil ze je overal bij helpen en is ze ook nog eens bijna bij alle andere evenementen binnen het team van de partij. Kortom: V-chan is gewoon heel hテュp!

- Door Linda van K"
5 Jan
Jan Veerman
~ Ringo
"Deze geweldige jongen uit het verre Marken schijnt de ideale schoonzoon te zijn voor elk gezin. Als hoofd van de renshuugakari (trainingsdivisie) en als fukubuchou is hij dan ook zeker niet te missen in de Raiden familie. Hij kan dan ook onwijs goed dansen en dat zie je terug in al zijn energieke en enthousiaste optredens (en al zijn gescheurde broeken). Maar dat is nog lang niet alles: Jan is ook een onwijs leuk gezelligheidsdier en is niet te missen op alle sociale evenementen. Trakteer hem maar eens op een rum-cola en je zult gelijk ontdekken dat je onwijs goed met hem kan praten en lachen, en mocht hij het eens enorm verpesten dan zal hij zich zo diep verontschuldigen dat hij zijn hoofd in de grond boort.

- Door Tane"
5 - Puck
Puck van Meel"Voordat Puck bij Raiden kwam, waren we slechts Raiden. Nadat Puck bij Raiden was gekomen, waren we・€ヲ Raiden・€ヲ maar wel Raiden met Puck erin!! Onze Pakku (ja, ze is van Raiden en Raiden weigert haar ooit vrij te laten) is テゥテゥn van de meest getalenteerde dansers die het team maar zou kunnen hebben. Puck is een schat van een meid, maar je moet haar zeker niet kwaad maken: ze is zo getransformeerd van prima ballerina naar super sterke vechtersbaas die iedereen om haar heen aan kan. Gelukkig heeft de lieve Puck een hart van goud en is er wel meer voor nodig om haar tot geweld aan te zetten. Puck is altijd een genot om bij de training te hebben, niet alleen omdat haar talent voor yosakoi ons enorm inspireert, maar vooral vanwege de gezelligheid en de humor die ze altijd weer aan onze trainingssessies weet toe te voegen.

- Door Phoebe"
5 - Meike
Meike ter Haar"Het eerste wat je ziet bij Meike is haar sprankelende lach; je zou haar spontaan een knuffel willen geven! Deze lieve Koreanist is momenteel nummer uno zacht haar, en ook haar make-up skills zijn top-notch! Tijdens het dansen zijn niet alleen hierom alle ogen op haar gericht, maar ook omdat Meike de dansen als een razende speer oppikt! Dit is niet de enige vorm van dansen waar ze de dansvloer bij steelt. Van een creepy Halloweeny, tot een prachtige black and white beauty. Nee, het is geen feestje zonder deze mooie meid. Met Meike in the house is het sowieso een geslaagde party!

- Door Linda de Z"
5 Tane
Tane Goto
"Ik ken Tane niet zo heel goed, maar als ik aan Tane denk is het eerste wat in mij opkomt dat ze altijd lacht. Ik heb haar nog nooit boos of chagrijnig zien kijken. Ze straalt veel vrolijkheid uit, is spontaan en altijd in voor gezelligheid. Vol energie en met veel enthousiasme neemt ze deel aan de trainingen en ze is dus een goede vertegenwoordiging van de levendigheid die yosakoi wil uitstralen als team. Daarom denk ik dat Tane heel goed past bij het team, want haar optimistische instelling past heel goed bij een team dat met zoveel energie danst.

- Door Marion"
1 Anne
Anne Aarssen
"Anne Anne Anne studeerde dit jaar in Tokyo en ze heeft het er zo te zien erg naar haar zin gehad met haar studie en haar yosakoi team Odori Samurai! Haar Japans was al perfect en haar dans skills zijn ook zeker niet de minste, we zijn blij dat ze weer terug is! Anne is echt geweldig als senpai en komt je meteen helpen. Of het nou om Japans, yosakoi, linguテッstiek, of een boek aanrader gaat: zij is de persoon die je moet hebben! Oh, en haar lach is erg aanstekelijk, met haar in de buurt word je meteen vrolijk! En als je haar echt goed kent, kan het soms zijn dat ze heel erg gevat reageert en juist dat onverwachte maakt het des te leuker! Ik kan in elk geval niet wachten om weer samen met haar te dansen en naar een nomikai (borrel) te gaan!

- Door Marije"
3 Marije
"Marije Bakker
~ Chouchou

"Als ze een doel voor ogen heeft, dan gaat Marije er echt 100% voor. Het is dan ook zelden dat ze haar doelen niet bereikt! Soms zie je haar dan flink stralen, en weet je gelijk dat ze zojuist iets heeft gedaan waar ze trots op is en trots op mag zijn. Dat geldt dus ook voor yosakoi: is er een optreden op komst, dan is ze er zeker bij om zich voor te bereiden tot alle puntjes op de i gezet zijn. Toch mag je haar dan graag even storen om vragen te stellen, want behulpzaam zijn kan ze zeker. Oh, en vergeet niet om een plekje naast haar te roven tijdens een nomikai, want dat belooft een gezellige avond 🙂

- Door Julian"
3 Hannah
"Hannah Jansen
~ Happa
"Hannah, oh jeetje, Hannah. En dat bedoel ik goed! Kan ook niet anders eigenlijk, want ik denk niet dat er iemand in Raiden zit die deze explosie aan blaadjes niet geweldig vindt. Want ze テャs geweldig, en dat weet ze. Hannah is een ambitieuze en zeer bubbelige jonge vrouw en probeert altijd iedereen een leuke tijd te bezorgen. Wil je dansen? Hannah staat klaar! Trek in thee met chocolade? Hannah zit er al. Problemen? Hannah will help. Ook al is ze officieel geen autoriteit meer in Raiden, ze blijft voor veel mensen een aanspreekpunt. Wat niet meer dan logisch is, want ze is altijd aanwezig met een glimlach op haar gezicht! Wil je Hannah leren kennen? Vraag dan eens naar haar Neko Atsume poezels, welk Marina and the Diamonds lied ze fantastisch vindt, of waarom ze zichzelf als Hufflepuff ziet. Heel beleefd, ontzettend lief, en met een fles wijn dolgelukkig: dat is nou Hannah!

- Door Sabine"
5 - Lotte
"Lotte Steijaert
~ LEDje
"Onze Lotte (Lutti/Ludwig/enzovoorts) is een meid met een echt hart voor haar precious team. Als vers hoofd van de ishoubu (kledingdivisie) en lid van renshuu en EHBO doet ze haar best, en bij trainingen is zij ook met enthousiasme aanwezig. Daarnaast kan je haar vaak genoeg horen praten over een van haar favoriete personages (Kilua, Oikawa, Levi) met een passie die weinigen kunnen overtreffen. Ze is altijd in voor een random liedje uit een Disneyfilm en/of een marathon. Ook nadat ze het eerste jaar helaas niet meteen haalde, heeft ze niet stilgezeten, en heeft de studenten van Leiden van McDonalds-voedsel voorzien. Nu is ze terug en beter dan ooit! Kortom, Lotte is gewoon heel gezellig en vriendelijk, en daarmee een aanwinst voor het team.

- Door Sebastiaan"
3 - Tina
"Tina Dermois
~ Tako"
"Na een jaar te hebben gestudeerd in Sendai (Japan), is Tina weer terug in Nederland om ons team te versterken. Tina is een hele fanatieke meid. Altijd de lat wat hoger leggen tijdens het dansen om zo steeds beter te worden in yosakoi. Voor de nieuwe leden is ze lief en heeft ze het grootste geduld wanneer ze iets uitlegt. Haar passie in het leven is manga, dus een gespreksonderwerp vinden bij Tina is niet moeilijk. Haar droombaan is dan ook vertaler van manga worden. Creativiteit is iets waar ze veel van houdt. Ze gaat regelmatig naar musea om te genieten van de kunst die daar hangt (als het maar geen abstracte kunst is). Tina is iemand waar je heel veel mee kunt lachen en die het hele team aanmoedigt tijdens het dansen (Nyaa~!). Gelukkig is ze weer terug bij ons team en mogen we van haar aanwezigheid genieten!

- Door Jos"
"
"
"Iris Remans

"
"""Deze dame met prachtig haar, wat sommigen uit het team haar maar al te graag vertellen, is nog leuker dan dat ze eruit ziet. Je ziet Iris bijna altijd rondlopen met een glimlach en ook tijdens een zware Soran Bushi verdwijnt deze niet van haar gezicht. Tijdens trainingen doet ze altijd enthousiast mee en staat ze ook altijd klaar om je te helpen. Verder moet je als je haar tegen komt ook vooral een praatje met haar maken, want of je nou wilt weten welke Zelda game beter is, welk biologisch brood het lekkerst is of waarom je echt niet via die route die je in Flikken Maastricht ziet op een locatie kunt komen, het wordt vast een leuk gesprek.

- Door Veronique""
"
"
"
"Linda van Kreij
~ Pinda
"
"""Linda (beter bekend als Pinda) is de hipste persoon van Raiden. Met haar goede humeur en vrolijke lach verlicht ze elke kamer met haar aanwezigheid. Bovendien haalt ze het gehalte Koreaans in Raiden goed omhoog, dit aangezien Linda een van de weinige leden is die Koreaans studeren binnen Raiden. Ze zal dan ook altijd klaarstaan als je met haar wil kletsen over K-pop (met name Super Junior) en ze vertelt je ook met alle liefde over haar ・・サツ€・・サmannen・・サツ€・・サ. Ik weet ook zeker dat Linda een goede buchou zal zijn dit jaar en dat ze nog lang voor leuke momenten zal zorgen binnen Raiden.

- Door Sharitha

"""
"
"
"Jacqueline Homs

"
"""Nadat ze Bedrijfseconomie heeft gestudeerd, heeft Jacqueline echt haar draai gevonden in Leiden. Ze danst altijd fanatiek mee en is daarnaast ook nog erg toegewijd aan haar studie. Dit heeft haar dan ook een plekje in Nagasaki opgeleverd, waar ze ongeveer vijf maanden gaat studeren. Ondanks dat dit natuurlijk geweldig leuk is, gaan we haar erg missen hier binnen Raiden. Zeker aangezien ze naast al het dansen en de lol dit jaar ook nog een belangrijke rol binnen de penningdivisie op zich heeft genomen. Het is altijd super leuk om met haar te trainen en ook buiten de trainingen zullen we haar gezelligheid missen. Gelukkig is ze snel weer bij ons terug en kunnen we nog lang samen dansen!

- Door Lotte""
"
"
"
"Merijn ter Haar
~ Merry


"
"""Merijn is de keuken tovenaar. Wat je ook wilt eten, hij kan het voor elkaar toveren! Van Grieks tot Thais, voor alle smaken wat. Merijn is naast zijn toverkunsten ook een hele leuke jongen om mee om te gaan. Gezellig kletsen tijdens de training (pauzes) of gewoon na de training blijven hangen. Buiten het feit dat hij gezellig is, kan hij natuurlijk ook erg goed dansen! Strak in vorm en in de maat. Dit jaar is hij nu ook nog eens met Japanstudies begonnen, dus bovenop zijn Chinese kennis kan hij nu ook heel wat vertellen over Japan. Een echte Oost-Azi・セ・・スォ specialist.

- Door Jacqueline""
"
"
"
"Floor Wieringa


"
"""Go with the flow~ Ja, de eerste keer dat ik Flow zag deed ze haar bijnaam eer aan en gaf ze een rustige en kalme indruk. Ze is soms misschien wat stil, maar ze is erg gefocust tijdens de trainingen en zet zich vol in voor Raiden. Ook buiten yosakoi om is ze altijd op zoek naar sportieve en avontuurlijke uitdagingen. Verder kan ze de ikemen van Arashi niet weerstaan (maar laten we even eerlijk zijn, wie kan dit wel?). Naast deze knappe jongens heeft ze ook een fascinatie voor katten en J-drama・・サツ€・・サs. Kortom, deze leuke sportieve meid is zeker een aanwinst voor het team!

- Door Marleen""
"
"
"
Samantha Eleanor Tanzer
"Samantha is een van onze leden die veel van dansen houdt. Het maakt nog niet eens uit welke dans dat is, als het maar leuk is om te doen. Daarom danst ze nu bij ons yosakoi. Ondanks dat ze druk bezig is met haar werk, brengt ze toch een vrolijke sfeer met zich mee door haar glimlach en enthousiaste houding. Voor optredens traint ze erg hard zodat ze haar uiterste kan geven en zal haar teamgenoten niet laten vallen. Ze houdt naast het dansen ook enorm van koken. Ze kan de meeste voortreffelijke gerechten maken en haar cakes kan je geen genoeg krijgen. Samantha is energiek wie graag haar passies met andere deelt. Of dat nou yosakoi of koken is, of breien, stationary of het verzamelen van hoeden.

- Door Iris D."""
"
"
Breixo Fernadez
"""Breixo heeft niks in Leiden te zoeken en komt speciaal voor yosakoi. Als hij er eenmaal is danst hij vol enthousiasme en is zeer leergierig. Hij is niet een van de stille types en is niet bang te vragen wat gevraagd moet worden. Door zijn open- en eerlijkheid ben je snel geneigd de dingen te waarderen die men snel voor lief neemt en laat ons nadenken over gewoontes waar we niet snel aan denken. Naast yosakoi gaat er rond dat Breixo aardig kan zwaardvechten dus wees voorzichtig.

- Door Bart"""