OB/OG
FotoNaamBio
1 MelissaMelissa Costa
~ Meri-sama

Melissa, ook wel bekend als Costa en Meri-sama, is een van de Raiden OGs (old girls) die haar droom heeft kunnen waarmaken: het afreizen naar Japan om een leuke baan en vriend te scoren! Melissa staat bij Raiden bekend om haar geweldige energie en vrolijkheid, wat altijd goed naar voren komt wanneer er een sou-odori (een woord voor algemene yosakoi dansjes die iedereen mee kan doen) gedanst wordt. Zelfs in Japan doet ze fanatiek met deze sou-odori mee, wat haar geliefd maakt bij zowel de lokale yosakoi teams als de Japanse oudjes. Daarnaast is Melissa ook een populaire lerares in de klassen waar ze les geeft. Ook is Melissa helemaal weg van Visual Kei en is ze vaak bij rockconcerten al swingend te vinden.

- Door Nadine
2 EgemenEgemen Sezen
~ Eggie

Eggie! Tsuru! Ikemen! Ook stond hij ooit bekend als de helft van het obscure rap-duo 'Waar is je fiets dan' met Farah. Kortom, ik geloof dat Egemen binnen Raiden het record van de meeste bijnamen heeft. Deze heeft hij dan ook met glans verdiend: sinds hij bij ons team kwam is Raiden alleen maar verbeterd. Van zijn galmende geschreeuw als passievolle aori, tot menig organisatie van activiteiten (waarbij zijn heerlijke raki-tafel zeer memorabel was) tot altijd een warme glimlach bij trainingen en feestjes; Eggie deed het allemaal. En zelfs deze drukte weerhield hem er niet van meertalig af te studeren en een baan te scoren bij een Japans bedrijf. Ook al woont en werkt hij nu sinds 2015 in Fukuoka, een Raiden zonder Ikemen is simpelweg niet voor te stellen. Leer hem dus zeker kennen als je toevallig een reisje door Kyushu maakt!

- Door Melissa
2 NadineNadine
~ Nootje
Nadine a.k.a. Nootje is een zeer enthousiaste persoon als het over yosakoi gaat, en dat is goed te begrijpen! Nadat ze in Japan yosakoi had gedaan, bracht ze de kiai (schreeuwkracht) met zich mee naar Raiden. Niet alleen tijdens de optredens, maar ook bij de trainingen is ze altijd vol energie, waardoor de mensen in haar omgeving ook energiek van worden. Haar gezicht is onmiskenbaar bij nomikai’s, aangezien ze onze bron is voor nootjes. Ook al zit ze nu in Japan, de legende van Nootje zal altijd blijven in het team. Als je haar niet goed genoeg kent, vraag dan maar eens aan je senpai wat er gebeurt als je "Hallo" omdraait.

- Door Egemen
2 - Charissa
"Charissa Korebrits
~ Char

"Wie is dat, die daar in de verte aan het brullen is?! Het is onze eigen Charzilla!!! Deze mede-・€・Onidaime・€・ loopt er altijd super fancy bij en heeft op conventies altijd de meest awesome cosplay! Het gerucht gaat zelfs rond dat ze een Sailor Moon beha heeft, maar vooralsnog moet dit bevestigd worden・€ヲ
Ook op feestjes is Char niet te missen! Met haar energieke aanwezigheid en epische opmerkingen zorgt ze er altijd voor dat iedereen op de grond ligt van het lachen (tip: mocht je in de gelegenheid komen dan moet je zeker vragen naar haar verhaal over Brock en zijn pokテゥballen).
Hopelijk zal deze leadzangeres van Koi Pendant ons nog flink wat jaren verblijden met haar aanwezigheid en geweldige verhalen!

- Door Farah"
3 JulianJulian van den Busken
~ Pasta
Julian staat bij Raiden ook wel bekend onder de (niet zo) subtiele bijnaam Pasta (of Tiramisu). Dit omdat hij Raiden’s enige Italiaanse lid is. En aangezien hij momenteel in Italië studeert, is hij een zeldzaam lid dat alleen af en toe gespot kan worden als hij weer eens naar Nederland komt. Maar als hij dan komt, neemt hij altijd even de tijd om bij Raiden langs te komen, wat wij natuurlijk erg op prijs stellen! Iedereen houdt van Julian, en het is altijd gezellig als hij er is, dus schroom niet om met hem te praten als hij weer eens langskomt!

- Door Anne
3 - SabineSabine Jacobs
~ Sacchan
Sabine lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje stil, maar zodra je haar beter leert kennen weet je wel beter! Met Sabine erbij is het altijd gezellig, en ze weet waarschijnlijk meer over jouw favoriete serie, manga of boek dan jij zelf doet, dus genoeg om uren samen over te kletsen. Je kan het met Sabine dus over veel meer dingen hebben dan yosakoi, hoewel ze ook daar meer dan genoeg van af weet. En pas op als ze toch weer stil lijkt te worden, want wie weet heeft ze haar fotocamera gepakt en probeert ze op dat moment wel een rare foto van je te maken!

- Door Charlotte
1 - Ilse
Ilse van der Pol
"I-L-S-E! Vanaf het begin al bij Raiden, altijd vol energie en enthousiasme: ILSE! Ze zet zich altijd voor de volle 100% in om van Raiden het beste team te maken! Echt waar, ze is een geweldige danseres, schreeuwt vol overgave mee, moedigt iedereen aan en wanneer het erop aan komt, dan is er no sugar coating! Daarnaast is ze echt gezellig! Trainingen, optredens, nomikai, events, you name it, Ilse trekt mensen mee in haar vrolijkheid! Ja, ik weet het, een uitroepteken achter bijna elke zin, maar Ilse is nu eenmaal een geweldige teamgenoot. Serieus, wanneer je de kans krijgt, praat of dans met haar! Maar het is altijd: lach met haar!

- Door Silvia"
1 Natascha
Natascha Dames
~ Tas
"・€・Jij hebt ergens last van. Te weinig inzet.・€・ Dames en heren, ik presenteer u Nederlandse pionier in yosakoi en Raiden veteraan, Natascha a.k.a. Tas.. Tas heeft ons mede shodai (eerste generatie) laten zien wat yosakoi nu eigenlijk is: met een glimlach op je gezicht, uit volle borst schreeuwend en energiek dansend het publiek in vervoering brengen. Ondanks haar naam is Tas zeker niet alleen voor de dames, ook de heren kunnen nog veel van haar leren. Tas is vastberaden en zet altijd haar schouders eronder om het hoogst haalbare resultaat te krijgen. Want Tas weet heel goed wat het is dat iemand een goede yosakoi danser maakt. Het gaat om je inzet, je gezichtsuitdrukking en je energie. Tas zal alles op alles zetten om ook van jou een goede danser te maken. Waarom? Omdat ze van Raiden en haar leden houdt, en ook jou het plezier van yosakoi gunt.

- Door Ilse"
1 - Silvia
Silvia Almeida
~ Shirubi
"Ik wil jullie allemaal even voorstellen aan onze enige echte Shi-ru-bi!!! Shirubi is een fanatieke yosakoi danseres die al vanaf het begin bij het team zit. Haar karakter is een beetje te vergelijken met haar kapsel; energiek, veerkrachtig en mysterieus. Shirubi heeft de skills om het dansen heel simpel te laten lijken. Zelfs de zware Soran Bushi dans lijkt zij met gemak van begin tot het einde te kunnen dansen! Door altijd gefocust te trainen en te genieten tijdens het dansen, is zij een zeer inspirerende yosakoi danseres waar iedereen altijd tegen opkijkt.

- Door Natascha"
2 - Farah
Farah Nasri
~ Fugu

"Farah weet altijd de juiste energie in een situatie te stoppen! Of het nu om feestjes, concerten, of een van onze eigen optredens gaat, hij gaat er altijd volledig tegenaan! Naast zijn inzet tijdens trainingen en evenementen, kun je ook altijd op Farah zijn gezelligheid rekenen voor een leuk avondje drinken of gamen (hoewel je bij de laatste wel goed tegen je verlies moet kunnen). Hij is een keiharde doorzetter, enorm ervaren met onze dansstijl en schreeuwtechnieken, en kan daarbovenop ook nog eens geweldig met de vlag omgaan. Tijdens onze optredens is zijn enthousiaste aanwezigheid en aanstekelijke uitbundigheid moeilijk te missen!

- Door Florence"
2 - Gydo
Gydo Ulenreef
~ Schaap
"Gydo is een enthousiaste jongeman, die zich binnen het yosakoi van Zero naar Hero heeft gewerkt. Door de jaren heen heeft hij veel voor ons team gedaan en vorig jaar heeft hij ons zelfs door weer en wind geleid als buchou! Een ware herder voor het team zou je denken, en toch is zijn nickname ・€・Schaap・€・. Waarom hij Schaap genoemd wordt, is iets waar je wellicht achter zult komen tijdens onze trainingen en drinkfeestjes. Ook al is Gydo nu geen buchoumeer, de spirit van ・€・buchou・€・ heeft hem niet verlaten. Tijdens de trainingen is hij vol energie en staat hij altijd paraat om mensen te helpen! Deze energie neemt hij overigens ook altijd mee naar de drinkfeestjes, wat zorgt voor de nodige lol en sfeer! Verder heeft Gydo zelfs nog een creatieve kant: die mooie happi die wij dragen is ook zijn ontwerp. Al met al een veelzijdige jongen!

- Door Charissa"
3 - Kylie
Kylie Heynsbroek
~ Fanchan
"Fan-san lijkt op het eerste gezicht misschien een stil en verlegen meisje, maar ze is gewoon de kat uit de boom aan het kijken・€ヲ leer haar kennen en ontdek hoe enthousiast ze kan zijn over haar passies. Laat je echter niet misleiden door al dat ge-fangirl over Visual Kei bands, want ze werkt ook nog eens hartstikke hard voor haar studie! Haar Japans is dan ook A+ en als je ooit ergens hulp bij nodig hebt kun je gerust bij haar aankloppen. Als je haar nog wil leren kennen moet je snel zijn, want onze fantastische Fan-san vertrekt over niet al te lange tijd voor een heel jaar naar Japan. We gaan je heel erg missen Kylie!!

- Door Hannah"
4 - Sharitha
Sharitha van der Gouw"Als er iemand is waar je mee kunt lachen, dan is dat Sharitha wel. Met het dansen gaat ze los en naast yosakoi heeft ze ook nog vele andere interesses. Ze heeft een passie voor anime en Vocaloid, en kan je er van alles over vertellen. Ze staat daarnaast ook bekend als een geweldige tekenares. Ze maakt de meest prachtige en gedetailleerde tekeningen. Maar dit is nog niet alles, ze is sinds enige tijd ook de viool aan het bespelen. Ze doet veel, maar ze doet het allemaal al te graag. Naar de Raiden feesten komt ze ook al te graag, dus daar kom je haar ook veel tegen. Dat is onze Sharitha.

- Door Iris R"
4 - Veronique
Veronique Jongmans
~ V-chan
"V-chan is een gezellige meid waar je altijd een leuk gesprek mee kunt voeren. Deze gesprekken kunnen over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan, variテォrend van gesprekken over schattige kittens tot gesprekken over stokbrood en kruidenboter. Niets is haar te gek! Ze houdt ook wel van een avondje lekker chillen met andere leden van het team. Deze avonden vinden vrijwel altijd plaats in haar kamer en daarom is ze dan ook altijd voorbereid op (onverwachts) bezoek en heeft ze te allen tijde lekker eten in huis (iets dat wij allemaal heel erg appreciテォren!). Verder is ze altijd enthousiast bij het dansen, wil ze je overal bij helpen en is ze ook nog eens bijna bij alle andere evenementen binnen het team van de partij. Kortom: V-chan is gewoon heel hテュp!

- Door Linda van K"
5 Jan
Jan Veerman
~ Ringo
"Deze geweldige jongen uit het verre Marken schijnt de ideale schoonzoon te zijn voor elk gezin. Als hoofd van de renshuugakari (trainingsdivisie) en als fukubuchou is hij dan ook zeker niet te missen in de Raiden familie. Hij kan dan ook onwijs goed dansen en dat zie je terug in al zijn energieke en enthousiaste optredens (en al zijn gescheurde broeken). Maar dat is nog lang niet alles: Jan is ook een onwijs leuk gezelligheidsdier en is niet te missen op alle sociale evenementen. Trakteer hem maar eens op een rum-cola en je zult gelijk ontdekken dat je onwijs goed met hem kan praten en lachen, en mocht hij het eens enorm verpesten dan zal hij zich zo diep verontschuldigen dat hij zijn hoofd in de grond boort.

- Door Tane"
5 - Puck
Puck van Meel"Voordat Puck bij Raiden kwam, waren we slechts Raiden. Nadat Puck bij Raiden was gekomen, waren we・€ヲ Raiden・€ヲ maar wel Raiden met Puck erin!! Onze Pakku (ja, ze is van Raiden en Raiden weigert haar ooit vrij te laten) is テゥテゥn van de meest getalenteerde dansers die het team maar zou kunnen hebben. Puck is een schat van een meid, maar je moet haar zeker niet kwaad maken: ze is zo getransformeerd van prima ballerina naar super sterke vechtersbaas die iedereen om haar heen aan kan. Gelukkig heeft de lieve Puck een hart van goud en is er wel meer voor nodig om haar tot geweld aan te zetten. Puck is altijd een genot om bij de training te hebben, niet alleen omdat haar talent voor yosakoi ons enorm inspireert, maar vooral vanwege de gezelligheid en de humor die ze altijd weer aan onze trainingssessies weet toe te voegen.

- Door Phoebe"
5 - Meike
Meike ter Haar"Het eerste wat je ziet bij Meike is haar sprankelende lach; je zou haar spontaan een knuffel willen geven! Deze lieve Koreanist is momenteel nummer uno zacht haar, en ook haar make-up skills zijn top-notch! Tijdens het dansen zijn niet alleen hierom alle ogen op haar gericht, maar ook omdat Meike de dansen als een razende speer oppikt! Dit is niet de enige vorm van dansen waar ze de dansvloer bij steelt. Van een creepy Halloweeny, tot een prachtige black and white beauty. Nee, het is geen feestje zonder deze mooie meid. Met Meike in the house is het sowieso een geslaagde party!

- Door Linda de Z"
5 Tane
Tane Goto
"Ik ken Tane niet zo heel goed, maar als ik aan Tane denk is het eerste wat in mij opkomt dat ze altijd lacht. Ik heb haar nog nooit boos of chagrijnig zien kijken. Ze straalt veel vrolijkheid uit, is spontaan en altijd in voor gezelligheid. Vol energie en met veel enthousiasme neemt ze deel aan de trainingen en ze is dus een goede vertegenwoordiging van de levendigheid die yosakoi wil uitstralen als team. Daarom denk ik dat Tane heel goed past bij het team, want haar optimistische instelling past heel goed bij een team dat met zoveel energie danst.

- Door Marion"