五代目
FotoNaam, Studie/WerkBio
5 JacquelineJacqueline Homs


BA Japanstudies
Nadat ze Bedrijfseconomie heeft gestudeerd, heeft Jacqueline echt haar draai gevonden in Leiden. Ze danst altijd fanatiek mee en is daarnaast ook nog erg toegewijd aan haar studie. Dit heeft haar dan ook een plekje in Nagasaki opgeleverd, waar ze ongeveer vijf maanden gaat studeren. Ondanks dat dit natuurlijk geweldig leuk is, gaan we haar erg missen hier binnen Raiden. Zeker aangezien ze naast al het dansen en de lol dit jaar ook nog een belangrijke rol binnen de penningdivisie op zich heeft genomen. Het is altijd super leuk om met haar te trainen en ook buiten de trainingen zullen we haar gezelligheid missen. Gelukkig is ze snel weer bij ons terug en kunnen we nog lang samen dansen!

- Door Lotte
5 JanJan Veerman
~ Ringo

BA Japanstudies
Deze geweldige jongen uit het verre Marken schijnt de ideale schoonzoon te zijn voor elk gezin. Als hoofd van de renshuugakari (trainingsdivisie) en als fukubuchou is hij dan ook zeker niet te missen in de Raiden familie. Hij kan dan ook onwijs goed dansen en dat zie je terug in al zijn energieke en enthousiaste optredens (en al zijn gescheurde broeken). Maar dat is nog lang niet alles: Jan is ook een onwijs leuk gezelligheidsdier en is niet te missen op alle sociale evenementen. Trakteer hem maar eens op een rum-cola en je zult gelijk ontdekken dat je onwijs goed met hem kan praten en lachen, en mocht hij het eens enorm verpesten dan zal hij zich zo diep verontschuldigen dat hij zijn hoofd in de grond boort.

- Door Tane
5 - LindaLinda de Zeeuw
~ LinLin

BA Japanstudies
Linlin (Linda) is ongetwijfeld een van de liefste leden van Raiden. Maar achter haar glimlach schuilt een ontzettend ondeugende meid die je graag voorziet van de meest foute gesprekken die je je kan voorstellen. Ze geniet in grote mate van haar vele bae’s, en is de trotse oprichter van de zogeheten Foei club. Naast vele bae’s te hebben, is zij ook regelmatig zelf de bae als het ligt aan haar vele aanbidders die zij in de trein tegenkomt. Haar super lieve konijn Black Buttler ontbreekt nooit aan haar zijde en in huize De Zeeuw wemelt het van prachtige slangen en uilen. Als het gaat om yosakoi gaat Linlin helemaal los, en haar favoriete dansen zijn Soran Bushi en de monkey dance uit Garajuu. Zonder Linlin in ons team zou er een gapend gat ontstaan dat alleen gevuld kan worden door prinsen en bae’s.

- Door Tommey
5 - LotteLotte Steijaert
~ LEDje

BA Japanstudies
Onze Lotte (Lutti/Ludwig/enzovoorts) is een meid met een echt hart voor haar precious team. Als vers hoofd van de ishoubu (kledingdivisie) en lid van renshuu en EHBO doet ze haar best, en bij trainingen is zij ook met enthousiasme aanwezig. Daarnaast kan je haar vaak genoeg horen praten over een van haar favoriete personages (Kilua, Oikawa, Levi) met een passie die weinigen kunnen overtreffen. Ze is altijd in voor een random liedje uit een Disneyfilm en/of een marathon. Ook nadat ze het eerste jaar helaas niet meteen haalde, heeft ze niet stilgezeten, en heeft de studenten van Leiden van McDonalds-voedsel voorzien. Nu is ze terug en beter dan ooit! Kortom, Lotte is gewoon heel gezellig en vriendelijk, en daarmee een aanwinst voor het team.

- Door Sebastiaan
empty_profile_largeMarion Meester

BA Japanstudies
Op deze foto zie je één van onze 5e-generatie leden, Marion. Marion is tijdens de trainingen altijd een stille kracht, maar daar is absoluut niets mis mee; ze luistert namelijk als een van de beste naar alle aanwijzingen die worden gegeven en heeft daarom de pasjes vaak snel onder de knie! Met optredens danst ze weliswaar niet altijd mee, maar toch is ze vrijwel altijd wel te vinden in het publiek wanneer we optreden op een animeconventie (waar Marion geregeld te vinden is). Niet alleen binnen het team werkt ze hard, maar ook zeker in de studiebanken is ze een harde werker. Als een van de weinigen heeft ze altijd haar huiswerk netjes op orde en lijkt ze met alle vakken altijd goed bij te lopen! Ik geloof dat er meer dan genoeg mensen zijn die daarom wel wat van Marion kunnen leren ^^

- Door Jan
5 - MeikeMeike ter Haar

BA Koreastudies
Het eerste wat je ziet bij Meike is haar sprankelende lach; je zou haar spontaan een knuffel willen geven! Deze lieve Koreanist is momenteel nummer uno zacht haar, en ook haar make-up skills zijn top-notch! Tijdens het dansen zijn niet alleen hierom alle ogen op haar gericht, maar ook omdat Meike de dansen als een razende speer oppikt! Dit is niet de enige vorm van dansen waar ze de dansvloer bij steelt. Van een creepy Halloweeny, tot een prachtige black and white beauty. Nee, het is geen feestje zonder deze mooie meid. Met Meike in the house is het sowieso een geslaagde party!

- Door Linda de Z
5 - MerijnMerijn ter Haar
~ Merry

BA Chinastudies
BA Japanstudies
Merijn is de keuken tovenaar. Wat je ook wilt eten, hij kan het voor elkaar toveren! Van Grieks tot Thais, voor alle smaken wat. Merijn is naast zijn toverkunsten ook een hele leuke jongen om mee om te gaan. Gezellig kletsen tijdens de training (pauzes) of gewoon na de training blijven hangen. Buiten het feit dat hij gezellig is, kan hij natuurlijk ook erg goed dansen! Strak in vorm en in de maat. Dit jaar is hij nu ook nog eens met Japanstudies begonnen, dus bovenop zijn Chinese kennis kan hij nu ook heel wat vertellen over Japan. Een echte Oost-Azië specialist.

- Door Jacqueline
5 - MichaelMichael Paulussen


BA Japanstudies
Michael is een super actieve godaime die er bijna elke training wel is. Al was alleen trainen niet genoeg, nee nee, onze Michael is dit jaar ook nog eens (een geweldig ambitieus) aori (MC) hoofd en hij heeft al veel plannen voor deze divisie. Al schreeuwend is hij onze rots in de branding wat ritme betreft. Maar niet al zijn liefde gaat naar Raiden, ook D.C. en games hebben een plekje in zijn hart. Een Joker impersonatie als geen ander en onverslaanbaar in Pokémon zijn maar een paar voorbeelden uit zijn volle arsenaal van skills. Net als andere leden is Michael een onmisbaar deel geworden van ons geliefde team. Dus mijn tip: spreek deze gezellige vent vooral aan! Hij bijt niet, hij schreeuwt alleen.

- Door Puck
5 PhoebePhoebe de Nooijer
~ Pieper

BA Japanstudies
Dit is onze lieve Pieper de aardappel, een naam die ze bepaald niet heeft gekregen omdat ze een couch potato zou zijn. Niet alleen danst ze actief mee met yosakoi, ze doet ook nog eens aan kickboxen. Ze lijkt misschien schattig en onschuldig op het eerste gezicht, maar wacht maar tot je haar ‘What’s Up People’van Maximum the Hormone hoort grunten! Ik zal het nooit vergeten; wat een prachtig moment (oké, stiekem is ze nog steeds best schattig soms :P). En dan is er nog haar geweldige humor. Haar hoofd is als een bodemloze moppendoos, op alles heeft ze wel een geniale opmerking. Pieper, wat zouden we toch zonder jouw geweldige perviness moeten? (heart emoticon)

- Door Merijn
5 - PuckPuck van Meel

BA Japanstudies
Voordat Puck bij Raiden kwam, waren we slechts Raiden. Nadat Puck bij Raiden was gekomen, waren we… Raiden… maar wel Raiden met Puck erin!! Onze Pakku (ja, ze is van Raiden en Raiden weigert haar ooit vrij te laten) is één van de meest getalenteerde dansers die het team maar zou kunnen hebben. Puck is een schat van een meid, maar je moet haar zeker niet kwaad maken: ze is zo getransformeerd van prima ballerina naar super sterke vechtersbaas die iedereen om haar heen aan kan. Gelukkig heeft de lieve Puck een hart van goud en is er wel meer voor nodig om haar tot geweld aan te zetten. Puck is altijd een genot om bij de training te hebben, niet alleen omdat haar talent voor yosakoi ons enorm inspireert, maar vooral vanwege de gezelligheid en de humor die ze altijd weer aan onze trainingssessies weet toe te voegen.

- Door Phoebe
5 - SebastiaanSebastiaan Kamp
~ Sebbychan

BA Japanstudies
Men kent hem onder vele verschillende namen: Sebby, Debbu, Seppuku-chan, OV-fiets etc. Wat we zekerder weten dan zijn naam, is dat Sebastiaan veel van lezen houdt. Zijn kennis van de Japanse taal strekt tot voorbij de horizon, waarbij sommige senpai raar staan te kijken als hij ze verbetert. Door al dit lezen en kennis vergaren is het Sebbu gelukt om dit jaar naar Nagasaki te mogen gaan. Ook is hij dit jaar begonnen als penningmeester van Raiden en net als met het dansen laat hij zich van zijn beste kant zien. Sebas-chan is altijd enthousiast met het dansen en het is leuk om met hem te praten over de gekste dingen. Ondanks dat hij geen kamer heeft in Leiden en dus bijna iedere dag heen en weer moet reizen, komt hij bij bijna alle trainingen, ook in de avond! Spreek hem eens aan tijdens een training, hij is altijd gezellig!

- Door Michael
5 TaneTane Goto


BA Japanstudies
Ik ken Tane niet zo heel goed, maar als ik aan Tane denk is het eerste wat in mij opkomt dat ze altijd lacht. Ik heb haar nog nooit boos of chagrijnig zien kijken. Ze straalt veel vrolijkheid uit, is spontaan en altijd in voor gezelligheid. Vol energie en met veel enthousiasme neemt ze deel aan de trainingen en ze is dus een goede vertegenwoordiging van de levendigheid die yosakoi wil uitstralen als team. Daarom denk ik dat Tane heel goed past bij het team, want haar optimistische instelling past heel goed bij een team dat met zoveel energie danst.

- Door Marion
5 - TommeyTommey Theunissen
~ Kacchan

BA Japanstudies
Agent T, Kacchan, T-Tan… Aan bijnamen heeft deze dude zeker niet te weinig! De eerste indruk die veel mensen van Tomtom hebben buiten de trainingen om, is dat hij behoorlijk laid back en chill is. Daar hebben ze zeker gelijk in, maar je zal snel genoeg merken dat hij ook enorm veel aanstekende energie kan hebben: wat natuurlijk super gezellig is! Tomato is altijd wel in voor wat gamen of praten over K-hiphop, aangezien hij stiekem een beetje een Koreanistje is diep van binnen (shhht, niet verder vertellen hoor!). Wat er verder nog te vertellen valt over Tomaru, is dat hij een enorm aardige en lieve gast is waar je zeker weten vrienden mee wilt zijn. Hij wordt zeer gewaardeerd binnen Raiden, zowel als member en als vriend!

- Door Meike